CarTrend logo

Nyaralás autóval? Ezekre figyelj oda!

Megérkezett a nyár, és a pandémia is enyhült, így 2 év után idén egyre többen indulnak nyaralni, és sokan autóval. Összeszedtük mire kell odafigyelned, ha autóval mész hosszabb útra.

Készítsd fel az autódat a hosszú útra!

A KRESZ is kimondja, hogy minden autóhasználat előtt alapos ellenőrzésre lenne szükség az autón, de erre azért nem igazán jut mindennap idő, viszont egy hosszabb út előtt érdemes azért átnézni:

  • a gumiabroncsok állapotát, az abroncsnyomást
  • a pótkerék állapotát
  • fényszórókat, féklámpákat, irányjelzőket

Legyen nálunk minden olyan kötelező felszerelés, amire baleset vagy egyéb probléma során szükségünk lehet: elakadást jelzõ háromszög, sárga-zöld fényvisszaverõ mellények, elsõsegély-doboz stb. Felkészülve az esetleges nem várt akadályokra, legyen nálunk elég folyadék is. Sajnos előfordul, hogy egy Horvátországba történő utazás során is órákat a dugóban kell ülnünk.

Hosszabb utazás előtt nézessük át a járművet szakemberrel, ellenőrizzük az olajszintet, illetve a hűtővíz szintjét. És érdemes megnézni az ablakmosó folyadék szintjét is! Ne útközben kelljen bajlódni vele. Nem beszélve a légkondiról, kérjük szakember segítségét tisztításra vagy feltöltésre!

Az internetkapcsolat megszakadásának esetére legyen nálunk offline térkép is!

Köss biztosítást az autódra is…

és érdemes kiváltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát is (ez utóbbi ingyenesen igényelhető)!

Válassz megbízható útitársat!

A gondtalan nyaraláshoz fontos maga az autó is, ami jó lenne, ha nem hagyna cserben a hosszú úton! Ha biztosra akarsz menni, gyere be hozzánk és nézzünk neked egy megbízható autót! Ráadásul ha július 31-ig vásárolsz autót a CarTrendtől, letöltöd és beregisztrász a CarTrend mobilappba, akkor visszanyerheted az autód vételárát!

Ne feledd! Örök minőség garanciánkkal olyan biztonságban tudhatod magad, mint senki más az autó tulajdonosok közül. Autódra élettartam garanciát vállalunk. Olvass róla többet!

Látogasson el
kereskedésünkbe és fedezze
fel autókínálatunkat!

Ne feledje: mi nem szimplán garanciát adunk,
mi az autózás biztonságát adjuk önnek!

Ezt olvasta?

használt autó blog

Fejlődés az autók világában

Már több mint egy évszázada autózunk. Ezidő alatt rengeteg változáson ment át az autóipar, rengeteg okos és biztonságos megoldás született, és a fejlődés továbbra sem

Bővebben
családi autó választás

Családi autó választás

Közeleg a nyár, az utazások időszaka. Ha családdal utaztok, különösen fontos, hogy alaposan átgondoljátok, milyen családi autót vásároltok. De hogyan, milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani

Bővebben