CarTrend logo

Vezetett szervizkönyv: mit jelent a gyakorlatban?

Amikor autót akarsz vásárolni örömmel olvasod, hogy a kiszemelt használt autód szervizelései vezetve voltak a szervizkönyvben. Majd megveszed az autót, és nem azt kapod, amit vársz. Legalábbis sok esetben ezt tapasztaljuk.

Mit jelent tehát a vezetett szervizkönyv?

Egyfajta biztonság. Biztonság annak, aki vásárolni készül használt autót, és biztonság annak, aki eladni akar.

A vezetett szervizkönyv a nevéből eredően azt jelentené, hogy az autó márkaszalonból történő megvásárlása óta folyamatosan márkaszervizbe volt víve, és ott rendszeresen átnézték, a hibákat javították. Ezeket a javításokat, olajcseréket, aktuális kilóméteróra állásokat pedig a szervizkönyvben vezették. Ez lenne az ideális forgatókönyv, de sokszor sajnos ez nem így megy, több okból sem.

  1. A külföldről behozott autóknál általában tényleg igaz, hogy minden esetben márkaszervizbe járt az autó, azonban a behozatal után már ritkán folytatódik ez az előélet, hiszen egy márkaszervizes javítás a normál autószerelős ár sokszorosa. Időnként lehet elviszi az ember azért márkaszervizbe, mert tudja, hogy később így könnyebb lesz tovább adni rajta, de ami közben történik arról nincs információ.
  2. Sokan azt feltételezik, hogy például egy olajcserénél azért átnézésre kerül az autó, illetve cserélik a szükséges alkatrészeket, azonban ez sokszor elmarad, és a márkaszervizben sem mindig szólnak, hogy hoho itt lenne mit csinálni, hiszen csak olajcserére hozták az autót.
  3. Bár a műszaki vizsgák is rögzítésre kerülnek, azért aki már járt műszakin az tudja, hogy hiába megy át egy autó, az nem jelenti azt hogy minden rendben is van.

Egy EXTRA AJÁNLAT csak a CarTrend blog olvasóknak!
Manapság rendszeresen látjuk különböző hirdetési helyeken, mint pl a Facebook Marketplace, hogy nagyon jónak tűnő autók, kedvező áron keresnek új gazdát. Aztán ezeknek az autóknak egy részét vásárlás után a szervizünkben köszönthetjük, vagy már el is adná az új tulajdonos, mert rájön hogy a jó üzletnek tűnő alku csak egy jó trükk volt.

Találtál egy jó autót jó áron, de pont ezért gyanús? Hozd el hozzánk egy INGYENES rapid kivizsgálásra még a vásárlás előtt! Jelige: Olvasom a CarTrend blogot!

Hogyan lehet akkor mégis nyomonkövetni a szervizelést?

Ha nincs vezetett szervizkönyv akkor kicsit nehezen, bár láttunk már olyan magánszemélyt, aki minden szervizelésről számlát mutatott. De persze ember legyen a talpán, aki utánajár ezeknek.

Egy autó vásárlásakor tehát azért legyünk résen, és kérjük le az ingyenes információkat az autónkról a jszp-ből, így legalább a kilométer óra állások alakulását láthatjuk. Erről itt írtunk korábban!

CarTrend és a szervizelés

A nálunk vásárolt autók Örök Minőség Garanciának köszönhetően vezetett szervizzel rendelkeznek. Legyen szó olajcseréről, futómű állításról vagy motordiagnosztikáról, a nálunk szervizelt autók teljeskörű felülvizsgálatot kapnak 3 havonta, és a hibás elemek javításra is kerülnek. Így, ha egy CarTrendnél rendszeresen szervizelt használt autót szeretnél vásárolni nem kell félned, mindezek az előnyök garantálják azt a biztonságot, amire szükséged van!

És most jön a java! Töltsd le mobilappunkat, vidd fel autód adatait, és segítünk menedzselni a rendszeres szervizeket! Ugye milyen egyszerű? Hajrá, próbáld ki!

Látogasson el
kereskedésünkbe és fedezze
fel autókínálatunkat!

Ne feledje: mi nem szimplán garanciát adunk,
mi az autózás biztonságát adjuk önnek!

Ezt olvasta?

használt autó blog

Fejlődés az autók világában

Már több mint egy évszázada autózunk. Ezidő alatt rengeteg változáson ment át az autóipar, rengeteg okos és biztonságos megoldás született, és a fejlődés továbbra sem

Bővebben
családi autó választás

Családi autó választás

Közeleg a nyár, az utazások időszaka. Ha családdal utaztok, különösen fontos, hogy alaposan átgondoljátok, milyen családi autót vásároltok. De hogyan, milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani

Bővebben