CarTrend logo

Kedvenc használt autóink: a flottás autók. Megmutatjuk mit kell róluk tudni!

A CarTrendnél a használt autóink sok esetben flottás autók, melyektől sokan félnek, azt gondolják, hogy már “túlhasználtak”. Ebben a cikkben elmondjuk, hogy mi is az igazság.

Mit is jelent a flottás autó?

Cégek, nagyvállalatok esetén elterjedt a céges autó fogalma. Ez azt jelenti, hogy a cég kihoz annyi autót újonnan a szalonból, amennyire szüksége van, ezek ún. lízingelt autók lesznek. Ezekért havonta egy meghatározott összeget fizet a cég, cserébe pár havonta a márkaszervízben átnézik, kicserélnek rajta minden hibás elemet, hogy az autó rendelkezésre álljon a használója számára! Magyarul itt nem lehet hiba az autónál. Tényleg minden kopó alkatrészt időben kicserélnek, meghatározott kilóméter után tényleg van olajcsere és még sorolhatnánk. Itt nincs elspórolva semmi, az az autó azt kapja, amit érdemel.

Cserébe viszont használva is van. Lehet hogy 3-4-5 év alatt akár több száz ezer kilómétert is mennek vele. Ezért szoktak sokan megijedni tőlük.

3 éves autó és 150 000 km van benne? Áh olyat nem veszek.

Hányszor hallottunk már ilyet, de sajnos sok a régi motoros berögződés, illetve sok a félrevezető információ, amit az interneten olvasni. Mi meg nem győzzük hangsúlyozni, hogy nem kilométert kell venni, hanem állapotot!

Flottás autók a CarTrend szemüvegén keresztül!

Nézzünk egy egyszerű esetet. Sokan gondolkodnak úgy, hogy teljesen új autót nem vesznek, és ezért 2-3 éves autó vásárlását preferálnák leginkább.

Egy új Skoda Octavia most az autószalonban kb. 10 millió Ft-ba kerül. Olyanra gondolj, ami extrákkal felszerelt, mert tudni illik flottás autót ritkán vesznek csak az alapokkal. Aki újonnan vesz autót és 3 év múlva eladja, az bukik rajta kb 6 millió Ft-ot, és valljuk be, nem is annyira szokott 2-3 éves autót magánszemély eladni, pont emiatt. Amennyiben ilyen előfordul, akkor legtöbbször törve volt az autó.

Tehát ha magánszemélytől akarsz megvenni egy 2-3 éves autót, akkor egy mondhatni új autót veszel, de pár év alatt ki tudja mi történt azzal az autóval, hogy máris eladják. Ritka az ilyen eset, mellesleg nem is biztos, hogy rendszeresen karbantartott volt az autó. Attól még, hogy új és 5 év garancia van rá, attól még ugyanúgy figyelni kell az autóra.

Igen, általában egy flottás autóban van kilométer, de pár éves autó, tehát még bőven bírja a strapát. Rendszeresen, márkaszervízben karbantartott, sőt, a folyamatos használatból adodóan már ki is jöhettek nagyobb hibák, amik szintén javítva lettek.

Összefoglalva, amit egy flottás autóról tudni kell:

max 5 éves autó (még akár gyári garancia is van hozzá)
extrákkal felszerelt
márkaszervízben karbantartott
teljes műszaki és teljes javítási dokumentációval rendelkezik
valós kilóméteróra állás
általában csak egy tulajdonos használta
független szakértői csoport által ellenőrzött

Eddig hogy tetszik, amit megtudtál a flottásokról?

Milyen áron mozognak az ilyen autók?

Árban változó egy flottás autó ára, mivel azért sok kilométert futott autókról beszélünk, így az áruk olcsóbb, mint egy magánszemély által eladni kívánt pár éves autónál.

A legtöbb flottás autó azonban általában középkategóriás, tehát pár évesen is 3-6 millió Ft körüli áron mozog, de vannak olcsóbb kategóriások is, mint például egy Ford Fiesta, ami nagy kedvence szokott lenni a cégeknek. Érdemes rendszeresen érdeklődni kollégáinknál, illetve weboldalunkon is megnézni az aktuális kínálatot.

A következő fontos kérdés: benzines vagy dízeles?

Előfordul benzines flottás autó is, de a legtöbb dízeles. Itt leszögezném, hogy ettől sem kell megijedni! A legújabb dízeles autók, az euro 5-től kezdve alkalmasak rövid távú, városon belüli cirkálásra is. Persze időnként ajánlott ezt is megjáratni egy-egy hosszabb útra, de azt a benzinesnél is jó megtenni.

Ez a téma azonban egy külön bejegyzésért kiált, így figyeld oldalunkat, iratkozz fel hírlevelünkre (az oldal alján itt vagy az alkalmazásban), hogy elsőként olvasd legújabb témáinkról!

+1 érv a CarTrend flottás autói mellett!

Mi a CarTrendnél hasonlóan gondolkodunk, mint a lízingelt flottás autók. Ezért találtuk ki Örök Minőség Garancia szolgáltatásunkat. A nálunk megvásárolt autóra élettartam garanciát vállalunk!

Amennyiben autód bárhol, bármikor meghibásodik, mi jövünk érte, csere autót biztosítunk és gyári beszerzési áron cseréljük ki a meghibásodott alkatrészt munkadíj nélkül. A garanciális meghibásodásokat garanciális szerződés szerint ingyen javítjuk, ameddig Te erre igényt tartasz, nincs korlátozás a szerződés hosszát illetően.

Ugye mennyire jól hangzik? Te is szeretnéd ennyire biztonságban érezni magadat? Ezekhez mindösszesen annyit kell tenned, hogy 3 havonta elhozod autódat hozzánk.

Mi díjmentesen átvizsgáljuk, meghívunk egy kávéra és egy kellemes beszélgetés közben tájékoztatunk az autód állapotáról, megbeszéljük a szükséges karbantartásokat, teendőket (például, hogy érdemes-e most eladni autóját vagy várni vele), minden lehetőségeket.

Látogasson el
kereskedésünkbe és fedezze
fel autókínálatunkat!

Ne feledje: mi nem szimplán garanciát adunk,
mi az autózás biztonságát adjuk önnek!

Ezt olvasta?

használt autó blog

Fejlődés az autók világában

Már több mint egy évszázada autózunk. Ezidő alatt rengeteg változáson ment át az autóipar, rengeteg okos és biztonságos megoldás született, és a fejlődés továbbra sem

Bővebben
családi autó választás

Családi autó választás

Közeleg a nyár, az utazások időszaka. Ha családdal utaztok, különösen fontos, hogy alaposan átgondoljátok, milyen családi autót vásároltok. De hogyan, milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani

Bővebben