CarTrend logo

Te mikor tankoltad utoljára tele az autódat? Rekordáron az üzemanyag!

És akkor még az AdBlue ügyről nem is beszéltünk, azaz a dieseleseket duplán érinti a jelenlegi nehéz helyzet. Nézzük a jó oldalát: egyik probléma megoldva, ha a CarTrend ügyfele vagy!

Megy fel a benzin ára, és még mindig megy, és még mindig…

2021. júliusában a portfolio.hu arról írt, hogy történelmi csúcsot döntött a benzinár Magyarországon. Ekkor 454 Ft volt literenként a benzin átlagára. Eltelt 4 hónap, és most összetennénk a 2 kezünket, ha csak ennyibe kerülne. Igaz?

Nézzétek, így alakult az üzemanyag átlagára 2020 óta. A grafikon vége az október végi állapotot mutatja, így jelenleg még magasabban van a két vonal vége.

De számoljunk csak utána, hogy ez mit is jelent. Egyik kollégánk egy Mazda 6-os kombi autóval szeli az utakat. Hivatalosan 64L-es az autó tankja. Tehát egy telitank 4 hónappal ezelőtt 29.000 Ft-ba került neki, most, november 8-án ugyanez közel 33.000 Ft-ba. Nem semmi, ugye?!

Felmerül a kérdés: annak, aki csak rövid távokat ingázik naponta: érdemes nagyobb mennyiséget tankolni, vagy inkább többször keveset? Neked melyik megoldás kézenfekvő?

Viszont, pont ma érkezett a jó hír, hogy talán elindulnak kicsit visszafelé az árak, és szerdától pár Ft-al, de olcsóbban tankolhatunk. Reméljük tényleg tartós csökkenés kezdődik el ezzel.

Mi a helyzet az AdBlue-val?

Hát a dieseleseknek még egy rossz ómen, hiszen nem elég, hogy nőtt az üzemanyag ára, még itt ez a fránya AdBlue “hiány” is, ami egyenlőre inkább pánik, mint valódi hiány. Jelenleg még van szinte mindenhol elegendő készlet, sőt a MOL korlátozza is a vásárolható mennyiséget, pont ezért, hogy ne halmozzák fel az emberek, mert felesleges. Azért szerencsére nem kell olyan gyakran az AdBlue-s kannáért nyúlni, főleg nem egy magánszemélynek.

De itt jön a lényeg! A CarTrend ügyfeleinek egyébként sincs okuk megijedni, hiszen ügyfeleink az Örök Minőség Garancia szolgáltatásunk keretében, ha nálunk szervizeltetik autójukat, akkor az autó meg fogja kapni a szükséges AdBlue adalékanyagot!

Kíváncsiak vagyunk Ti, hogy élitek / éltétek meg a fenti kríziseket. Kövessetek minket Facebookon, és várjuk az erről írt posztunk alatt a véleményeket!

Látogasson el
kereskedésünkbe és fedezze
fel autókínálatunkat!

Ne feledje: mi nem szimplán garanciát adunk,
mi az autózás biztonságát adjuk önnek!

Ezt olvasta?

használt autó blog

Fejlődés az autók világában

Már több mint egy évszázada autózunk. Ezidő alatt rengeteg változáson ment át az autóipar, rengeteg okos és biztonságos megoldás született, és a fejlődés továbbra sem

Bővebben
családi autó választás

Családi autó választás

Közeleg a nyár, az utazások időszaka. Ha családdal utaztok, különösen fontos, hogy alaposan átgondoljátok, milyen családi autót vásároltok. De hogyan, milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani

Bővebben