Te mikor tankoltad utoljára tele az autódat? Rekordáron az üzemanyag!

És akkor még az AdBlue ügyről nem is beszéltünk, azaz a dieseleseket duplán érinti a jelenlegi nehéz helyzet. Nézzük a jó oldalát: egyik probléma megoldva, ha a CarTrend ügyfele vagy!

Megy fel a benzin ára, és még mindig megy, és még mindig…

2021. júliusában a portfolio.hu arról írt, hogy történelmi csúcsot döntött a benzinár Magyarországon. Ekkor 454 Ft volt literenként a benzin átlagára. Eltelt 4 hónap, és most összetennénk a 2 kezünket, ha csak ennyibe kerülne. Igaz?

Nézzétek, így alakult az üzemanyag átlagára 2020 óta. A grafikon vége az október végi állapotot mutatja, így jelenleg még magasabban van a két vonal vége.

Screenshot 2021 11 08T200155.585

De számoljunk csak utána, hogy ez mit is jelent. Egyik kollégánk egy Mazda 6-os kombi autóval szeli az utakat. Hivatalosan 64L-es az autó tankja. Tehát egy telitank 4 hónappal ezelőtt 29.000 Ft-ba került neki, most, november 8-án ugyanez közel 33.000 Ft-ba. Nem semmi, ugye?!

Felmerül a kérdés: annak, aki csak rövid távokat ingázik naponta: érdemes nagyobb mennyiséget tankolni, vagy inkább többször keveset? Neked melyik megoldás kézenfekvő?

Viszont, pont ma érkezett a jó hír, hogy talán elindulnak kicsit visszafelé az árak, és szerdától pár Ft-al, de olcsóbban tankolhatunk. Reméljük tényleg tartós csökkenés kezdődik el ezzel.

Mi a helyzet az AdBlue-val?

Hát a dieseleseknek még egy rossz ómen, hiszen nem elég, hogy nőtt az üzemanyag ára, még itt ez a fránya AdBlue “hiány” is, ami egyenlőre inkább pánik, mint valódi hiány. Jelenleg még van szinte mindenhol elegendő készlet, sőt a MOL korlátozza is a vásárolható mennyiséget, pont ezért, hogy ne halmozzák fel az emberek, mert felesleges. Azért szerencsére nem kell olyan gyakran az AdBlue-s kannáért nyúlni, főleg nem egy magánszemélynek.

De itt jön a lényeg! A CarTrend ügyfeleinek egyébként sincs okuk megijedni, hiszen ügyfeleink az Örök Minőség Garancia szolgáltatásunk keretében, ha nálunk szervizeltetik autójukat, akkor az autó meg fogja kapni a szükséges AdBlue adalékanyagot!

Kíváncsiak vagyunk Ti, hogy élitek / éltétek meg a fenti kríziseket. Kövessetek minket Facebookon, és várjuk az erről írt posztunk alatt a véleményeket!

Látogasson el kereskedésünkbe és fedezze fel autókínálatunkat!
Ne feledje: Mi nem szimplán garanciát adunk, mi az autózás biztonságát adjuk Önnek!

Ezt olvasta?