CarTrend logo

A CarTrend autószalonban vagány BMW-k várják leendő tulajdonosaikat

A BMW sikeresen vette az elmúlt évek akadályait. Tavaly a márka rekordmennyiségű autót adott el. Gondoljunk csak bele 2023-ban az egész világon 2,56 millió BMW kelt el. Ez 6,5 százalékkal több, mint 2022-ben, ráadásul a bajoroknak sikerült az elektromos járművek részarányát 15 százalékra növelniük. Erre különösen büszkék. De a BMW tavaly hazánkban is nagyon sikeres volt. Ez talán annak köszönhető, hogy a márka a vezetés élményét hangsúlyozó sportos járművekre, valamint a fenntarthatóságra és a hatékony erőforrásokra helyezte a hangsúlyt. A legnépszerűbbek között ott találjuk a BMW 4-es sorozat modelljeit, az X5-öt, valamint a BMW X3 különböző változatait. A CarTrend autószalonban is szép számmal találunk szebbnél szebb BMW-ket. A fenti adatok alapján már tudjuk, hova jutott el a márka, de honnan indultak?

A BMW rövid története

A Bayerische Motoren Werke AG megalapítási dátuma 1916. március 7. De a márka története nem autók gyártásával kezdődött, hanem repülőgépekhez hajtóműveket készítettek. Ezt az is alátámasztja, hogy az 1917-től használt embléma, amely szinte változatlan maradt az évek során, a bajor nemzeti színekben pompázó forgó propellert formázza. Az első világháború befejezése után a repülőgép hajtóművek gyártásának tilalma miatt a márka vasúti fékeket és egyéb célokra hajtóműveket gyártottak. A vállalat csak 1923-ban kezdett el motorkerékpárok készítésével foglalkozni és a cég megalapítása után 12 évvel kezdett el csak autókat gyártani. 1928-ban még csak az Austin Motor Company licence alapján építettek kisautókat, 1932-től pedig már saját fejlesztés alapján. A második világháború után a szövetséges csapatok lefoglalták és elkobozták a BMW-gyárakban lévő berendezéseket, mivel a háború alatt a hadseregnek gyártottak bizonyos eszközöket. Azért, hogy a gyár ne szűnjön meg, háztartási gépeket készítettek. El tudjuk azt a szituációt képzelni, amikor a férj haza megy és lelkesen újságolja a feleségének: “vettem egy BMW-ét. A hölgy odaszalad nagy boldogan az ablakhoz: “Hol van mutasd, nem látom”, mert egy autót keresett, ehelyett például egy mosógépet kapott. Demoralizáló lehetett. Aki igazi BMW rajongó, azt most biztosan kirázta a hideg. A háború után csupán 1952-ben jelentkezett a márka új modellel. Mégpedig az 501-es limuzin volt az, amely gyártásba került. Ez a hatüléses autó inkább a tehetősebb vásárlók számára készült, amelyet a háború előtti BMW 326 továbbfejlesztett hathengeres motorja hajtott. Mivel a márkának nem volt olyan modellje, ami nagy számban kelt volna el, a vállalat anyagi helyzete kritikussá vált. 1959 végén a Daimler-Benz ajánlatot tett a BMW-nek. De a kisrészvényesek és a munkavállalók ezt a december 9-i közgyűlésen elutasították. Ha nem tették volna, akkor lehet, hogy a márka ma a Mercedes egyik leányvállalata lenne. Az állam segítő kezet nyújtott a márka számára, amelynek köszönhetően a BMW 1961-ben bemutatta az 1500-as modelljét. Ez a kompakt, sportos, négyajtós középkategóriás szedán azonnal hatalmas siker lett, és a márka azóta is rengeteg csodálatos modellt dobott a piacra. Gondoljunk csak a Z8-as BMW-re, vagy az M1-esre, ja és nem szabad megfeledkeznünk a mindenki által ismert X5-ről sem. Ezt az SUV-t 1999. január 10-én, a Detroiti Autószalonon mutatta be a márka. Azóta már tudjuk, hogy egy új jármű kategória született meg aznap. De a vállalat nem csak saját fejlesztésekkel jeleskedett, hanem a felvásárolások terén is nagyon aktív volt. A BMW-csoport tulajdona például a Mini és a Rolls-Royce is. Ráadásul napjainkban a BMW motorkerékpárok is nagyon népszerűek.

A CarTrend autószalonban sportos, vagány BMW-ék várják leendő tulajdonosaikat

Amennyiben egy igazán különleges BMW-re vágyunk, akkor a CarTrend autószalonban most vár bennünket egy 220 d Sport Line AT modell. Ez a Gran Coupe feltűnő ék alakú formájával emelkedik ki a többi limuzin közül. Ráadásul nem hátsókerék meghajtást kapott, hanem az első kerekek kapják a hajtást. Szóval, ha nem vagyunk oda, a batár városi terepjárókért, de nem szeretnénk kombit sem, de azért az autó, amivel közlekedünk ne egy öreguras szedán legyen, akkor ezt az autót nekünk találták ki. Főleg, ha szeretjük a dinamizmust. Az autó motorházteteje alatt 190 lóerő várakozik. Ezt a BMW-t 2021-ben gyártották és eddig mindösszesen 120.967 kilométert tett meg vele előző tulajdonosa. Az ára is nagyon kedvező. Jelenleg kiemelt akció keretében 9.499.000 Forintért lehet a miénk ez az antracit színű bömös.

De ha már BMW, akkor meg kell említenünk a márka egyik ikonikus modelljét, az 5-ös BMW-ét is. Most egy éjfekete limuzin várja leendő tulajdonosát. Ennek az 530 Xdrive Automata BMW-nek a dízelmotorja 258 lóerős, és 5.699.000 Forint az ára. Biztos forrásból 5-ös BMW-ét ennél jobb állapotban keveset találni. Ezért sokat nem szabad rajta gondolkodni, mert hamar gazdára talál. Ha nincs meg egyben a vételár, az sem gond mert kedvező feltételekkel részletre, lízingre is hazavihető, sőt tartós bérleti konstrukcióban is használhatjuk.

A CarTrend autószalonban a hölgyek is találnak maguknak gyönyörű BMW-ket

A hölgyek teljesen más szempontok szerint vásárolnak autót, mint az alfahímek. Ezért a CarTrend autószalon munkatársai a hölgyek számára eladásra kínálnak például egy 120 D Urban Line típusú bömöst. Tökéletes a városban való közlekedéshez. De ha kell, mert imádjuk a tempós közlekedést, akkor a 184 lóerő szabályosan felszántja az aszfaltot. Egyes BMW ennyi lóerővel? Nagyon vagány. Ezt a fekete csodát most 4.419.000 Forintért vihetjük haza. De, ha inkább a különleges külsővel rendelkező autók a kedvenceink, amelyek alig fogyasztanak, akkor a CarTrend értékesítéssel foglalkozó kollégáinak erre is van egy tökéletes javaslatuk. Mégpedig a BMW i3 Rex Automata. Ez egy gyönyörű hófehér városi kisautó, ami azért jelzi, hogy a prémium kategóriát képviseli. A motorházteteje, és a felső része pedig fekete. Tökéletes ez a szín kombináció. Ráadásul a két ajtó egymással szembe nyílik, mint egy Rolls-Royce esetén. Ez megkönnyíti a gyermekek be- és kiszállását. Ráadásul ebben az autóban jelenleg csak 85.914 kilométer található és csupán 5.789.000 Forintot kell érte kifizetnünk. Az autó annyira szép, hogy a szomszédasszony is ilyet akar majd. Szóval irány a CarTrend autószalon, ahol gyors ügyintézéssel várnak bennünket, hogy akár már másnap ezzel mehessünk bevásárolni.

Látogasson el
kereskedésünkbe és fedezze
fel autókínálatunkat!

Ne feledje: mi nem szimplán garanciát adunk,
mi az autózás biztonságát adjuk önnek!

Ezt olvasta?

használt autó blog

Fejlődés az autók világában

Már több mint egy évszázada autózunk. Ezidő alatt rengeteg változáson ment át az autóipar, rengeteg okos és biztonságos megoldás született, és a fejlődés továbbra sem

Bővebben
családi autó választás

Családi autó választás

Közeleg a nyár, az utazások időszaka. Ha családdal utaztok, különösen fontos, hogy alaposan átgondoljátok, milyen családi autót vásároltok. De hogyan, milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani

Bővebben