CarTrend logo

Legyen Neked is egy Cartrendnél vásárolt gyönyörű Volkswagened!

A Volkswagen márka a Volkswagen AG egyik meghatározó márkája. A vállalat ezenfelül olyan márkák tulajdonosa, mint az Audi, a Porsche, a Seat, a Skoda, a Bugatti vagy a Bentley. Pedig a vállalat 1937-ben azért jött létre, hogy mindenki számára megfizethető autót építsen. Ez a modell volt minden Volkswagenek őse: a Käfer vagyis a bogárhátú. A modell 1938-ban gurult le először a futószalagról, és egészen 2003-ig volt gyártásban. Ez alatt az idő alatt 21.500.000 darabot készítettek belőle. Ez egy brutálisan magas szám, de ezzel is csak a világ harmadik legnagyobb példányszámban eladott autó modellje lehet. A napjainkban működő vállalatot 1949-ben alapították és a tervezők ugyanazzal a problémával szembesültek, szükségük van egy népautóra, ami megfizethető, könnyen karbantartható, és nem fogyaszt sokat. Ez lett a Volkswagen Golf!

A Volkswagen Golf a legnépszerűbb európai autó

Azt talán kevesen tudják, hogy a Golf tervei Kelet-Németországban készültek. A Trabant tervezői szerették volna megújítani meglévő modelljüket, ezért terveztek egy a kornak megfelelő kisautót, amely elegendő helyet kínált egy négytagú családnak, de közben kellően biztonságos is, és a fenntartása sem emészt fel tetemes összeget. De mivel az akkori kommunista vezetés nem támogatta a tervek megvalósítását, ezért a kész terveket eladták. A Volkswagen vette meg és egy pici átalakítás után le is gurult az első Golf a futószalagról. Nem is olyan rég pedig a márka már a Golf születésének 50.-ik évfordulóját ünnepelte. Hiszen 1974 március 29.-én kezdődött a Golf sorozatgyártása. Több mint 37 millió darab épült az elmúlt években ebből a modellből. De nemcsak Wolfsburgban gyártanak Golfot, hanem a világ nyolc országában is. A legújabb Golf megvásárolható elektromos, illetve plug-in hibrid meghajtással is, de már választhatunk Golfunkhoz hangvezérlést is. A Golf bemutatása után azonnal nagyon népszerű lett, modern motorokkal, változtatható belső térrel, szögletes dizájnnal rendelkezett, ami annyira meggyőző volt, hogy már 1976-ban legyártották az egymilliomodik példányt. Ezen a sikeren fel buzdulva a márka még abban az évben piacra dobta az első Golf GTI-it. Kompakt izomautó eddig nem volt a kínálatban, hatalmas siker lett, ezt követte a Golf dízel változata, majd jó pár évvel később a dízel rajongók is megkapták a maguk GTI-jét, mégpedig a Golf GTD-ét. De időközben a VW gondolt azokra is akik imádják a szabadságot, a friss levegőt. 1979-ben a Golf Cabriolet-tal megint valami extrát mutatott a márka, ezután jó ideig ez volt a világ legkelendőbb nyitott tetejű autója. 1983-ig a Golf első generációjából 6,9 millió darabot adtak el. Hatalmas szám ez is. Ehhez csak gratulálni tudunk.

A Volkswagen milyen más népszerű modellekkel rendelkezett?

Ahogy azt már említettük a gömbölyded formavilággal rendelkező VW Bogár csak a kezdet volt. 1950-ben bemutatta a márka a Volkswagen Bulli-t, ahogy a németek a T1-est nevezik. Készült belőle kisáruszállító és kisbusz változat is. Napjainkban egy szépen restaurált példányért akár több tízezer Eurót is megadnak a gyűjtök. 1955-ben dobták piacra a Karmann Ghiát, amely bámulatos formájának köszönhetően sok rajongót szerzett magának és a márkának. Ezt a modellt egészen 1974-ig gyártották. Hasonló kupé formája volt a Sciroconak és a Corradónak is. A Scirocco 1974-től egészen 2017-ig volt gyártásban. 1973-ban pedig bemutatták a Passatot, amely napjainkig az egyik legkedveltebb modellje a márkának. Ezt követte a Polo, amely hamar a nők kedvence lett. Kicsi formájának köszönhetően könnyű volt vele közlekedni a városban.  Érdemes még megemlíteni a Jettát, amely 1979-ben került a kínálatba és sokáig gyártásban is maradt, valamint a Sharant, amely nagyon népszerű volt a családosok körében. A Sharan 1995-től gurult le először a futószalagról.

A CarTrend autószalonban számos VW modell várja leendő gazdáját!

A Golfra a megalkuvás nélküli praktikusság jellemző. Ezért is olyan népszerű ez a modell a CarTrend autószalonban is. Az autószalonban van egy 2014-es éjfekete VW Golf VII Variant 1.6 TDI BMT, amely Trendline felszereltséggel rendelkezik. Ez az autó 105 lóerős, amelynek köszönhetően még a világvégére is elviszi tulajdonosát. Érdemes elvinni egy próbakörre aztán pedig akár részletre megvásárolni, vagy egy összegben kifizetni vagy lízingelni, mert ez az autó most 2.999.000 Forintba kerül. Viszont, ha nem kombira vágyunk, hanem egy dögös kétülésesre, akkor a CarTrend autószalonban most van egy tűzpiros VW Beetle 2.0 TDi BMT, ez az autó Design felszereltséggel bír. Ez a Volkswagen 110 lóerős és csak 155.052 km van az órájában. Most akciós áron vihetjük haza, amely 4.999.000 Forint. Egy igazi gyöngyszem ez a Beetle, fiatal hölgyeknek tökéletes választás.

Milyen más VW modell vár minket a CarTrend autószalonban?

Ha szeretnénk egy második autót a családba, akkor a VW Polo az ideális választás. Megbízható, robusztus kialakítású, és megfelelően motorizált ahhoz, hogy a városban és azon kívül dinamikusan tudjuk haladni. Ez az ötajtós hófehér VW Polo, amit ajánlunk 1.6 TDi motorral rendelkezik és 90 lóerős. Az autó Comfortline felszereltségű, aminek köszönhetően minden szükséges extrát tartalmaz. Az autó ára 2.689.000 Forint. Ha ezt az autót választjuk, akkor biztosak lehettünk benne, hogy jó pár éven keresztül biztos társunk lesz. Na, de, ha már Volkswagen, akkor nem lehet, hogy nem beszélünk a Passatról. A CarTrendnél most egy igazán különleges modell várakozik leendő gazdájára. Egy igásló, de akkor is van benne valami elegancia, ami magához vonzza a tekintetünk. Ezzel fehér VW Passat 1.4 TSi Comfortline kombival eddig 149.758 km-t tettek meg, ami nem sok ennek a motornak. Az autó 150 lóerős, aminek köszönhetően még az autópályán is megfelelő sebességet eredményez. Az autó ára 6.189.000 Forint. Ezért az autóért ez egy nagyon is jó ár! Szóval bármilyen Volkswagent is szeretnénk, a CarTrend autószalonban széles választékban találunk ettől a márkától is modelleket.

Látogasson el
kereskedésünkbe és fedezze
fel autókínálatunkat!

Ne feledje: mi nem szimplán garanciát adunk,
mi az autózás biztonságát adjuk önnek!

Ezt olvasta?

használt autó blog

Fejlődés az autók világában

Már több mint egy évszázada autózunk. Ezidő alatt rengeteg változáson ment át az autóipar, rengeteg okos és biztonságos megoldás született, és a fejlődés továbbra sem

Bővebben
családi autó választás

Családi autó választás

Közeleg a nyár, az utazások időszaka. Ha családdal utaztok, különösen fontos, hogy alaposan átgondoljátok, milyen családi autót vásároltok. De hogyan, milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani

Bővebben