CarTrend logo

A CarTrend autószalonban az Opel modellek széles választékát találjátok!

Az Opel 42 éve dobta piacra, az egyik legsikeresebb modelljét, a Corsát, amiből eddig több mint 3 millió darabot gyártottak. Ma a Corsa mindazt megtestesíti, amit egy modern kisautónak tudnia kell. De milyen ősökön keresztül jutott el a márka oda, hogy innovatív autókat tudjon gyártani? A sikertörténet 1862 augusztusának végén kezdődött, amikor Adam Opel összeszerelte első varrógépét. A második ipari forradalom során, amikor is a tömeggyártás rengeteg gépet, berendezést igényelt az ifjú Opel által készített varrógépekre nagy volt az igény. Adam Opel felismerte, hogy egyedi kéréseket kell teljesítsen ahhoz, hogy az értékesítés számai drasztikusan növekedjenek. Ezért speciális varrógépeket tervezett és gyártott. Ennek a felismerésnek meg is lett az eredménye, a cég hamarosan Németország egyik legnagyobb varrógépgyártójává nőtte ki magát. Az 1860-as években a velocipéd hatalmas népszerűségnek örvendett Európában. Ezt felismerve a vállalat a kétkerekűek gyártásába kezdett. 1888-ban pedig felavatták az első gyártócsarnokukat, amelyet kizárólag a biciklik gyártására szántak. A kerékpár gyártása soron a cég a modern technológiára alapozta fejlődését. Mindig valami újdonsággal jelentkeztek, sőt 1894-től az Opel kifejezetten nőknek készített biciklivel is a piacra lépett. Mindezen döntések és fejlesztések hozzájárultak ahhoz, hogy az 1920-as években az Opel végül a világ legnagyobb kerékpár gyártója lett. Mivel a vállalat a kerékpárokon keresztül pontosan látta, hogy a mobilitásban mekkora piaci potenciál rejtőzik, ezért már 1899-ben azon dolgoztak, hogy megfizethető autókat tudjanak gyártani. Ez jellemző a modern Opel Corsákra is.

Hogyan jutott el odáig az Opel, hogy megbízható közlekedési eszközt tudtak gyártani?

Rüsselsheimben az autógyártás az Opel Patent-Motorwagen “System Lutzmann” modellel kezdődött. 1899 és 1902 között mindössze 65 járművet gyártottak. Ez még nem az a modell volt, amit sokan meg tudtak vásárolni. Az Opel 1909-ben piacra dobta a legendás 4/8 LE-s Doktorwagent. 3950 német márkát kellett érte fizetni, ami akkor fele annyiba került, mint a konkurens luxusautók. Ezzel már nemcsak a dúsgazdagok vásárolhattak maguknak négykerekűt, hanem a tehetősebbek is. De az Opel további fejlesztéseket eszközölt, hogy még olcsóbb és megbízhatóbb járművet tudjon gyártani. Lehet, hogy már ekkor is az volt a márka ismérve, hogy az Opel sose kop el. 1924-ben legördült a gyár futószalagáról, a 4/12 LE-s Laubfrosch, amelyet azért is hívtak békának mert csak zöldre festett változatban volt kapható. Anno a fényszórók a kocsik sárvédőjére kerültek, ami még jobban erősítette azt, hogy ez az autó egy békára hasonlít. Három évvel később a mindössze 2980 német márkás alapárú Opel 4 PS-szel már elérte a márka azt, amit szeretett volna: egy megbízható közlekedési eszközt kínált, mint amilyen a mai Opel Astra is.

Melyek voltak az Opel legismertebb modelljei?

Ezután az Opel csak úgy ontotta az újabbnál újabb járműveket. Például az Olympiát, amelynek önhordó, teljesen acél karosszériája volt. A háborút követően 1962-ben megjelent a Kadett, amely az ősrivális, a Golf méltó ellenfele lett. De érdemes megemlíteni a felsőkategóriás Kapitänt, amely 1948-ban jelent meg. vagy az 1957-ben bemutatott Rekordot, az 1967-ben piacra dobott Commodore-t vagy a három évvel később bemutatott Asconát és Mantát. A Manta egy ikonikus modellé vált, amelynek utódja a Calibra már nem volt annyira népszerű. Az Opel 1991-ben elérkezettnek látta az időt, hogy lecserélje az egyik legsikeresebb modelljét, és helyett az Astrát küldje csatába. De valljuk meg őszintén, ekkor kezdték elveszíteni valódi énjüket az Opelek, amelyet csak a pár éve látunk újra viszont az autókban. Az egyediséget, az innovációt, ami naggyá tette őket. Az elmúlt években már újra ezekkel a tulajdonságokkal készülnek a márka legújabb modelljei. Például az új Astra, a Mokka vagy a hazánkban is nagyon népszerű Meriva.

Miért olyan népszerű a CarTrend autószalonban is az Opel Corsa?

A Corsa mindig is a megbízhatóságáról volt híres. De az ergonomikus kialakítás is jellemzi ezeket a kisautókat. A Corsa soha nem akart több lenni, mint ami valójában volt, egy komfortos kisautó, amely tökéletes a városi közlekedéshez. Ez a jármű mindig is klasszikus, kisautós hangulatot és intenzívebb sebesség élményt nyújtott, mint a konkurencia Jól tartanak és kényelmesek az ülései. A műszereket a megszokott helyen találjuk. Ha még nem vezettünk Corsát, akkor nem kell hosszú idő ahhoz, hogy minden kézre álljon. Abban azért van igazság, amit ellenfelei gyakran megfogalmaznak a modellel kapcsolatban, hogy a márka a Corsa esetében nem a kísérletezésre helyezte a hangsúlyt, hanem inkább maradt a konzervatívabb megoldások mellett, mert gondolták, hogy abból nagy baj nem lehet.

A CarTrend autószalonban számos Opel Corsa várja leendő tulajdonosait!

Mivel a CarTrend autószalon tudja, hogy milyen használtautókat keresnek ügyfelei, ezért számos modell közül választhatunk. Jelenleg egy hófehér Opel Corsa várja leendő ügyfeleit, amely kisautón fekete könnyű felni található. Tényleg jól mutat az autó. 90 lóerejével dinamikusan tudunk vele haladni a városban, de még azon kívül is. Az ára pedig csupán 2.589.000 Forint. Azok, akik vállalkozásukba szeretnének egy megbízható Opel Corsa Van-t, a CarTrendnél ők is megtalálják a számukra ideális kisáruszállítót. A 75 lóerős dobozos Corsa mindösszesen 1.689.000 Forintba kerül. De, aki családi autót keres, az is megtalálja a számítását a CarTrend autószalonban. Választhatunk egy fehér és egy szürke Opel Meriva közül. Erről a mini egyterűről azt kell tudni, hogy a Corsa alapjaira épül, és borzasztóan kényelmes. A hátsó ajtaja fordítva nyílik, pontosan úgy, mint egy Rolls Roycé. Nem kell megijednünk az ára nem ezt tükrözi. A szürke Merivát, amelyben 90 lóerő szunnyad, akciósan most 2.589.000 Forintért vihetjük haza.

Látogasson el
kereskedésünkbe és fedezze
fel autókínálatunkat!

Ne feledje: mi nem szimplán garanciát adunk,
mi az autózás biztonságát adjuk önnek!

Ezt olvasta?

használt autó blog

Fejlődés az autók világában

Már több mint egy évszázada autózunk. Ezidő alatt rengeteg változáson ment át az autóipar, rengeteg okos és biztonságos megoldás született, és a fejlődés továbbra sem

Bővebben
családi autó választás

Családi autó választás

Közeleg a nyár, az utazások időszaka. Ha családdal utaztok, különösen fontos, hogy alaposan átgondoljátok, milyen családi autót vásároltok. De hogyan, milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani

Bővebben