CarTrend logo

A CarTrendnél használtautódhoz örök minőség garanciát is kapsz!

Azt biztosan mindenki értékeli, hogy amikor beülünk az autónkba és elfordítjuk az indítókulcsot, a motor azonnal életre kel. Útközben pedig minden gond nélkül gördülékenyen működik, nem csörög, nem zörög. De, mint minden műszaki készüléknek, berendezésnek, így az autónak is rendszeres törődésre van szüksége. A folyamatos átvizsgálás és az alapos odafigyelés nemcsak az autó megbízható működése szempontjából kulcsfontosságú, hanem a költséges javítások elkerülése érdekében is. Ráadásul egy jól karbantartott autó nem csak tovább bírja, de a viszonteladási értékét is jelentősen növelheti.

Mit jelent az örök minőség garancia pontosan?

A CarTrend autószalon ügyfelei számára az örök minőség garanciáját biztosítja. Ezt az extra szolgáltatást egyedül csak mi kínáljuk Magyarországon! Ezzel ügyfeleink olyan biztonságban tudhatják autójukat és ezáltal magukat, hogy ezzel a CarTrendnél vásárolt gépkocsi bárhol, bármikor meghibásodik, akkor munkatársaink a lehető legrövidebb időn belül elmennek az autóért, ha komolyabb a meghibásodás, vagyis az nem azonnal javítható, csereautót biztosítunk. Ami a javítást illeti, beszállunk a költségekbe: a munkadíj ebben az esetben ingyenes, az alkatrészek esetében pedig ügyfeleinknek csak a meghibásodott alkatrész árának töredékét kell kifizetniük, a garanciális szerződésnek megfelelően. A azaz Önnek semmibe sem kerül! A CarTrend csak egyet kér az ügyfeleitől cserébe, mégpedig azt, hogy három havonta egy átvizsgálásra hozza be a szervízbe az autót, ahol alaposan átnézzük. Amennyiben egy hosszú hétvégét nem az autópálya parkolójában az autómentőre várva szeretnénk eltölteni, amely horror áron viszi haza kedvencünket és a végtelenségig feszült párunkat, akkor érdemes 3 havonta eljönni hozzánk! Fontos tudni, hogy a CarTrend a garanciális meghibásodásokat garanciális szerződés szerint ingyen javítja, ameddig mi erre igényt tartunk.

Miért olyan fontos a rendszeres átvizsgálás?

Mert ezzel korán felismerjük a lehetséges problémákat, és ha kell azonnal orvosoljuk is azt. Ezzel nem csak a költséges javításokat előzhetjük meg, hanem az autó viszonteladási értéke is növelhető. Ugyanakkor a rendszeres ellenőrzések biztosítják, hogy járművünk megfeleljen a közúti közlekedés szabályainak. Azt mondanunk sem kell, hogy az átvizsgálás során minden apró részletre odafigyelünk. Amennyiben rendszeresen átnézzük ügyfeleink autóját, amit nálunk vásároltak, akkor nincs meglepetés. Még akkor sem, ha a rendőr közúti ellenőrzés során megállít bennünket. Biztosan volt már benne részünk, hogy a rendőr hatalmas unalmában minden izzót egyenként átnézett. Amennyiben a CarTrend munkatársai átvizsgálják azt, akkor a fényszóró is rendben van, sőt minden szükséges biztonságtechnikai kiegészítő is a helyén van.

Mit ellenőriznek a CarTrend szakemberei az átvizsgálás során?

Az ellenőrizendő alkatrészek listája gyártótól és modelltől függően változhat, de általában olyan fontos alkatrészeket, rendszereket foglalnak magukban, mint a fékek, a kormányzás, a kipufogó és a világítás. Az ékszíjak, és folyadékok állapotát is ellenőrizzük. Ezenkívül szükség esetén cseréljük a kopó alkatrészeket, például a fékbetéteket vagy a gyújtógyertyákat. Minden esetben megemeljük az autókat, így az alvázat, futóművet is ellenőrizni tudjuk. Az átvizsgálás része még a diagnosztika: a jármű számítógépes vezérlőelektronikájának ellenőrzése az esetleges hibák kiszűrésére.

Ne feledjük ez az átvizsgálás nem csupán ellenőrzés, hanem egy lehetőség is arra, hogy a kisebb hibák kijavításra kerüljenek, mielőtt azok komoly problémákká válnának. Ezután figyelmünket a gumiabroncsokra fordítjuk, amelyek minden jármű egyik legfontosabb és gyakran figyelmen kívül hagyott részei. Fényszórókat és az ablaktörlő lapátokat is megnézzük, hogy rendben vannak-e. A lámpatestek nem csak sötétben biztosítják a jó láthatóságot, hanem azt is, hogy a többi közlekedő még napközben is időben észrevegyen minket. Mivel az autó belseje ugyanolyan fontos, mint a külseje, a belső ápoláshoz is adunk tippeket. Például a bőrülések egyre népszerűbbek, mert elegáns megjelenést kölcsönöznek a járműnek. Viszont különleges ápolást igényelnek. De ez érvényes a műszerfalra is, amelynél olyan ápolószereket kell használnunk, amelyek nem okoznak tükröződést. Mivel sok termék van a piacon, és nem mindegyik egyforma, ezért a revizíó során szívesen adunk tanácsot az ápolással kapcsolatban is.

Az átvizsgálás során a szezonális változásokra is felhívjuk a figyelmet!

A tél minden járművel szemben különleges követelményeket támaszt. Bár az igaz, hogy a tél egyre rövidebb, de téli gumi és téli felkészülés nélkül váratlan meglepetések érhetnek bennünket. A rendszeres átvizsgálás során a CarTrend munkatársai ezekre is felhívják ügyfeleik figyelmét. Hiszen a fagy különösen veszélyes lehet, ha érkezésére nem vagyunk felkészülve. Például a fagyálló hűtőfolyadék elengedhetetlen a hideg évszakban. Megakadályozza annak befagyását és ez pedig a motor károsodását előzi meg. De a téli szélvédőmosó alkalmazása is nagy segítséget nyújt, főleg, ha ónos esőben kell közlekednünk. Egy befagyott szélvédőn szinte semmit sem látunk, és amennyiben így közlekednénk az nagy felelőtlenség lenne. A téli gumik pedig 7 Celsius fok alatt nagyban megnövelik a tapadást és ami szintén nagyon fontos, hogy lerövidítik a féktávot. Biztosan velünk is előfordult már, hogy a hirtelen jött hideg kaotikus szituációkat okozott. Csak nyomtuk a féket és csak csúszott az autó, és már a jóistenhez is fohászkodtunk, hogy álljon már meg végre a jármű, és tényleg a szerencsén múlott, hogy nem történt komolyabb baj. Ezenkívül ügyelnünk kell az akkumulátor állapotára is, mivel a hideg hőmérséklet befolyásolhatja annak teljesítményét. Ezt is megvizsgálják a CarTrend autószerelői, sőt, ha szükséges akkor javaslatot tesznek annak cseréjére. Nyár kezdetekor pedig érdemes az ilyen átvizsgálás során megkérni a CarTrend szervízes kollégáit, hogy pillantsanak rá a klímaberendezésre is. Sőt, ha kellemetlen szagot észlelünk, akkor annak kitisztításáról is érdemes egy külön időpont keretében intézkednünk. Azért kell ezt külön kérnünk, mert az nem része az átvizsgálásnak.

Tegye próbára Ön is szervizszolgáltatásunkat, és ha bármilyen problémája akad a javított járművel, gondolkodás nélkül azonnal jelezze nekünk! Igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül megoldani a problémát, természetesen ingyenesen!

Ha pedig szolgáltatásainkkal kapcsolatban bármilyen kérdése van, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

Látogasson el
kereskedésünkbe és fedezze
fel autókínálatunkat!

Ne feledje: mi nem szimplán garanciát adunk,
mi az autózás biztonságát adjuk önnek!

Ezt olvasta?

használt autó blog

Fejlődés az autók világában

Már több mint egy évszázada autózunk. Ezidő alatt rengeteg változáson ment át az autóipar, rengeteg okos és biztonságos megoldás született, és a fejlődés továbbra sem

Bővebben
családi autó választás

Családi autó választás

Közeleg a nyár, az utazások időszaka. Ha családdal utaztok, különösen fontos, hogy alaposan átgondoljátok, milyen családi autót vásároltok. De hogyan, milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani

Bővebben