CarTrend logo

A CarTrend tavaszi családi autó ajánlatai

Ha családi autóról van szó, akkor nem feltétlen a lóerők számának kérdezünk először utána, hanem hogy mennyire variálható az autó utastere és mekkora a csomagtartója. Hiszen be kell, hogy férjen a babakocsi, a kutya és a sok csomag is, mikor nyaralni indulunk. A futó bicikliről, és a feleségünk két bőröndnyi ruhájáról nem is beszélve. De a hétköznapokban is előny, ha az autó belső tere könnyen takarítható, robusztus kialakítással rendelkezik. Mi is szeretjük a világos belsővel rendelkező autókat, de kisgyermek mellett ez nem a legjobb döntés. Hamar az autó hátsó ülésén landol a fagyi, az üdítő és a csoki is. Ezek pedig csúnya foltot hagynak a kárpiton. Ezért, ha ilyen típusú használtautót keresünk, válasszunk sötét huzattal rendelkező családi autót. Megmutatjuk, mely autók felelnek meg a legjobban annak, hogy a legjobb döntést hozzuk, mikor családunknak választunk járművet.

Mikor családi autót választunk, akkor olyan autót keresünk, amelybe kényelmesen elfér az egész család

Ezért ennek a kritériumnak leginkább a dobozformájú autók felelnek meg a legjobban. Amennyiben nincs szükségünk 7 ülésre, akkor választhatunk kombit is. De nem mindegy, hogy milyet, mert vannak a divatkombik, mint például a BMW 3-as Touring. Az F31-es modellnek 495 literes csupán a csomagtartója, a G21-nek pedig 500 liter. Fontos hangsúlyozni, hogy kombiról van szó. Ezzel szemben a Skoda Superb kombi raktere 660 literes. Mikor a családdal utazunk, minden centiméter számít. A legvégén, mikor már csukjuk le a csomagtartót, akkor még valahogy a bőröndök tetejére bevarázsoljuk a labdát és az elengedhetetlen szalmakalapot, de úgy, hogy még véletlenül se gyűrődjön össze, mert akkor vehetünk újat. Azt meg ugye nem szeretnénk. Egy jó tanács, amennyiben családi autót keresünk, semmiképp se vásároljunk olyan autót, aminek kisebb mint 400 liter a csomagtartója, mert azzal nem leszünk boldogok.

Mikor válasszunk francia családi autót?

Amennyiben nem ragaszkodunk egyik márkához sem, és elsősorban a funkcionalitást és az alacsony fogyasztást tartjuk szemünk előtt, akkor választhatunk egy bohókás franciát is. Például egy Citroen Berlingót vagy egy Peugeot Riftert. Amennyiben ilyen autó mellett döntünk, akkor nemcsak a család, hanem a sok poggyász is el fog férni, és a kényelemről sem kell lemondanunk. A Citroen Berlingo klasszikus modell a magastetős kombik között. A VW Caddy mellett talán a legismertebb ilyen típusú modell. De választhatunk Fiat Doblót, Opel Combo Life-ot is. A Citroen és a Peugeot praktikus, ámde vidám karosszériával rendelkezik. Ráadásul a márka 1996 óta kínálja ezt a modellt, tehát volt ideje a pici hibákat kijavítani. Amennyiben ilyen autót szeretnénk, akkor a CarTrendnél most akciós áron, 3.189.000 Forintért vihetünk haza egy 2014-es Citroen Berlingót. 188.049 kilométerével és 120 lóerejével jó választás. De amennyiben pár évvel fiatalabb autót szeretnénk, akkor a Citroen C4 Spacetourer 1.2 PureTech az, amit mindenképp érdemes kipróbálnunk. Hatalmas belső térrel és 42.225 kilométerrel rendelkezik. Ráadásul 5.999.000 forintos vételára is meggyőző. 130 lóerejével még a piros lámpánál sem kell szégyenkeznünk, mikor a szomszéd mellénk áll. De választhatunk magunknak kombi Peugeot-t is. Most egy nagyon elegáns matt fekete várja leendő tulajdonosát. Ez a francia 1.6-os motorral, 117.790 kilométerrel, 156 lóerővel rendelkezik, és mindezt 1.949.000 Forintért vihetjük haza. Nagyon jó vétel.

A Volkswagen Caddy különösen alkalmas családi autónak

Nemcsak a francia autógyártók készítenek magastetős kombikat, amelyek sok helyet, kényelmet és variálhatóságot kínálnak. Amennyiben nagyobb a család, akkor a nyújtott változat a megfelelő számunkra. Ne feledjük, ezt a modellt a márka 1979 óta gyártja és mára igazi klasszikussá vált. A Caddy ötödik szériáját 2020-ban mutatták be. Tudjuk, hogy a szépség belülről fakad, és ez nem csak a szerelemben igaz, hanem az autók esetében is. Valószínűleg nem sok sofőr talál szebbnek egy magastetős kombit, mint egy stílusos SUV-t. De ugye a külső nem minden. Amennyiben mégis egy kicsit formásabb modellt választanánk, akkor a VW Touran az a modell, ami személyautósabb külsővel rendelkezik. Most a CarTrendnél egy 1.6-os Touran várja leendő gazdáját. Comfortline felszereltséggel rendelkezik az autó, amely 2019-ben gurult le a gyártószalagról és eddig csak 182.535 kilométert futott. Az ára 5.999.000 Forint. A Volkswagenek mindig arról voltak híresek, hogy nagyon robusztusak. A családosoknak pedig pont erre van szükségük.

A Skoda Octavia és Superb kombi a családosok titkos favoritja

A dobozos formájú járművek mellett a kombik is klasszikus családi autók, mert mindenekelőtt hatalmas hely van a csomagtartójukban. A 2001 óta gyártott Octavia harmadik és a Superb kombi második generációja pontosan azt képviseli, amit a Skoda két évtizede képvisel. Nincs ez másként az Octavia esetén sem. Ennyi teret és kifinomultságot aligha kínál egy másik kombi. Ráadásul a nagyméretű Skoda kombik kényelmi és biztonsági felszereltség tekintetében is különlegeset nyújtanak. A CarTrend széles választékában most egy Octavia várja, hogy hazavigyük. Ez a kombi 1.919.000 forintért lehet a miénk, ráadásul ebben a családi autóban egy 160 lóerős motor van, aminek köszönhetően igazán sportosan tudunk vele közlekedni. Ennek köszönhetően a férfiszívek is gyorsabban dobognak.

Az egyterűek kiváló családi autók

Az igaz, hogy ma már kevés márka kínál egyterűt, hiszen sokunk inkább városi terepjáróban gondolkodik, mikor használtautót vesz. Pedig hatalmas raktérrel rendelkeznek, ráadásul hátul egymás mellett három gyerekülés is elfér. A Ford Galaxy néven az egyik autógyártó, aki még kínál ilyen járművet. A CarTrend kínálatában is találunk egy szép példányt. Az ára pedig 2.999.0000 Forint, ami egy ekkora autóért teljesen elfogadható összeg. Ráadásul az 1,6-os 115 lóerős motorja bárhova elviszi családunkat. A Ford motorok eleve gazdaságos fogyasztásukról híresek, ez a modell is beéri 5-6 literrel száz kilométerenként. A határozott nyomatéknak köszönhetően ezt a dízelt kellemes vezetni.

Látogasson el
kereskedésünkbe és fedezze
fel autókínálatunkat!

Ne feledje: mi nem szimplán garanciát adunk,
mi az autózás biztonságát adjuk önnek!

Ezt olvasta?

használt autó blog

Fejlődés az autók világában

Már több mint egy évszázada autózunk. Ezidő alatt rengeteg változáson ment át az autóipar, rengeteg okos és biztonságos megoldás született, és a fejlődés továbbra sem

Bővebben
családi autó választás

Családi autó választás

Közeleg a nyár, az utazások időszaka. Ha családdal utaztok, különösen fontos, hogy alaposan átgondoljátok, milyen családi autót vásároltok. De hogyan, milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani

Bővebben