CarTrend logo

Különböző színű használtautók a CarTrend kínálatában!

A használtautó kiválasztásakor sokunk odafigyel a jármű megjelenésére, és ebből a szempontból az egyik legfontosabb tényező a szín. A fényezés színének mindenekelőtt az ízlésünkhöz kell igazodnia, de ez még nem minden. Érdemes az autó típusát, formáját is figyelembe vennünk. Például, ha elegáns limuzint vásárlunk, akkor a sötét szín a jó választás. Mert valljuk meg őszintén, hogyan nézne ki egy bálna Merci piros színben. Jó persze Nicki Minaj vett egy rózsaszín Rolls-Royce-t, ő azért tette, mert így mindenki látja, hogy ő közeledik. De ne feledjük, mikor a CarTrend-nél használtautót választunk, a fényezés arra is hatással van, hogy az autón mennyire látszik a szennyeződés, és az árnyalata akár az autó árára is hatással lehet.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő színt, hogy négykerekű kedvencünk hosszú ideig jól nézzen ki?

Hazánkban az ezüst továbbra is a legnépszerűbb autószín. Az új autót vásárlók körülbelül a harmada szürke színű autót visz haza. Amennyiben eltérünk a klasszikus tónusoktól, amelyek a szürke, a fekete, a fehér és a piros, akkor alternatívaként dönthetünk a napjainkban egyre népszerűbb zöld és a kék árnyalat mellett is. Amennyiben ilyet szeretnénk, a CarTrend kínálatában most vár minket egy szép égszínkékben tündöklő Skoda Karoq városi terepjáró, amely Ambition felszereltséggel rendelkezik és a 115 lóerős motor hajtja. Egy másik trend, ami még mindig népszerű, sőt egyre kedveltebb, az a fehér és a fekete szín kombinációja. Az autó karosszériája fehér, viszont a tető, a motorháztető vagy/és a felnik pedig fekete színben pompáznak. Dögösen néz ki. Amennyiben ilyen autót keresünk, akkor a CarTrend választékában több ilyen autót is találunk. Például a BMW i3 Rex is egy ilyen példány, amely ráadásul automata váltóval és csupán 85e km-el rendelkezik. Dehogy a klasszikus feketére is mondjuk egy példát, egy koromfekete Mercedes-Benz CLA várja leendő boldog tulajdonosát. Tényleg jól néz ki, ez a 2017-es kombi, ami ráadásul összesen eddig csupán 78e kilométert gurult.

Milyen színű autókat ne válasszunk, ha nem muszáj

Az élénk színű autók nagyon nehezen eladhatók, mert, ha csak nem találunk még egy olyan ízléssel rendelkező embert, mint mi, akkor az árat nagyban befolyásolni fogja, ha az autónk esetleg citromsárga vagy hupilila. Ezek a színek okozzák autónk legnagyobb értékvesztését. Jó, hát az biztos, hogy felismernek minket, valószínű ez volt a célja Nicki Minajnak is, de ő nem valószínű, hogy valaha el fogja adni a rózsaszínű Rolls-Royce-át. Mi pedig ahhoz, hogy egy újabb autót vegyünk, kénytelenek vagyunk megszabadulni korábban hajtott kedvencünktől. Bár mostanában az autógyártók egyre több különleges színt kínálnak, elég,ha csak az Opel Mokka fűzöldjére gondolunk. Valljuk meg őszintén, se a szín, se az autó nem lett túl sikeres. De, ha már a különleges színeknél tartunk, akkor meg kell említeni azokat az árnyalatokat, amelyek viszont egyre inkább keresettek, Például a rozsdabarna. Egy városi terepjárón nagyon jól mutat. Ha ilyen színű autót szeretnénk, akkor a CarTrendnél most vár bennünket egy 2017-es Kia Sportage. Nagyon izgalmas ez a kombináció, mert a szín ragyogóan kiemeli ennek az SUV-nak a formáját. 

Melyik színű autón látható legkevésbé a szennyeződés?

Sok sofőr teszi fel magának ezt a kérdést, de a válasz nagyon egyszerű. Ha nem szeretnénk állandóan mosni az autónkat, a legjobb, ha a jól bevált ezüst vagy szürke színt választjuk. Ha viszont annyi időnk van, mint a tenger, és ezt autómosással szeretjük elütni, akkor válasszunk fekete vagy fehér színű autót. Mert az igaz, hogy nagyon jól néznek ki, de szinte minden meglátszik rajtuk. Ezenfelül a szürke vagy ezüst nagyrészt eltünteti az autó használatából eredő mikrosérüléseket. Így nem kell aggódnunk az apró karcoktól vagy horpadásoktól, amelyek más karosszériaszínek azonnal kiemelnek. Meg kell azonban jegyezni, hogy a fehér ugyanolyan jól teljesít ebben a tekintetben, bár sokkal kevésbé birkózik meg a szennyeződésekkel.

Mely színek csökkentik az autók árát és miért?

Ahogy azt már fentebb kielemeztük, az élénk színű autók többnyire nehezen eladhatók, de az alapszínek bizonyos mértékig befolyásolhatják járművünk értékét. Gyártási szempontból a fehér a legolcsóbb, mivel az ilyen színű festéket nagyon könnyű előállítani. Sőt, az ilyen színű autók többnyire alapfelszereltséggel kaphatók, tehát érdemes megnéznünk, mikor fehér autót veszünk, hogy milyen fehér is a fehér. Ezért, ha tehetjük, válasszunk metál színű autót, előállítása drágább, és sokkal közkedveltebb is.

A legbiztonságosabb autószínek

Az autó színének a biztonságra gyakorolt hatása már régen bizonyított. Ebből a szempontból a szürke jármű, naplementekor nagyon rosszul látható, különösen sötét aszfalton. De az egyik legfontosabb alapszabály az, hogy megfelelően látszódjunk. Ezt ma már a LED-es nappali menetfény megfelelően kompenzálja. Sokunk úgy gondolja, hogy az élénk színek jobban láthatók, és ez igaz is, a narancssárga, a vörös, a sárga vagy az intenzív zöld szín igenis előnyös a biztonság szempontjából. Ha ilyen árnyalatú autót szeretnénk, akkor válasszuk az autófóliázást, amely könnyen eltávolítható. Így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad. Mert a fóliázás költsége össze sem hasonlítható az értékvesztés nagyságával. Színválasztáskor tehát gondoljunk a viszonteladásra, ezáltal hamarabb és az elképzelésünknek megfelelő összegért tudjuk majd eladni a népszerű, például szürke, fekete vagy fehér színű autónkat.

Látogasson el
kereskedésünkbe és fedezze
fel autókínálatunkat!

Ne feledje: mi nem szimplán garanciát adunk,
mi az autózás biztonságát adjuk önnek!

Ezt olvasta?

használt autó blog

Fejlődés az autók világában

Már több mint egy évszázada autózunk. Ezidő alatt rengeteg változáson ment át az autóipar, rengeteg okos és biztonságos megoldás született, és a fejlődés továbbra sem

Bővebben
családi autó választás

Családi autó választás

Közeleg a nyár, az utazások időszaka. Ha családdal utaztok, különösen fontos, hogy alaposan átgondoljátok, milyen családi autót vásároltok. De hogyan, milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani

Bővebben