CarTrend logo

A CarTrend tudja a megoldást a növekvő üzemanyagárakra!

2024 január elsejével az uniós szabályok miatt a kormánynak emelnie kellett az üzemanyagok jövedéki adóját. Ezt a korábbi bejelentésekkel szemben nem azonnal az újév napján, hanem kétlépcsőben vezetik be. Január 15.-ike után összesen 42 Forinttal lesz drágább az üzemanyag. Egész pontosan ebből a jövedéki adó emelése csak 32,6 Forint literenként, a többi a 27 százalékos általános forgalmi adó. Jelenleg a benzin átlagára 562 Forint literenként, a gázolajért pedig átlagban 599 Forintot kell fizetnünk. Ez az összeg a vidéki kutaknál lehet kevesebb, de az autópályák mellett több. Ott nem ritka a 665 forintos gázolaj ár sem. Erre az árra fog mér rárakódni a január 15.-ikei következő emelés. Ez azt jelenti, hogy a gázolajért átlagban 629, a benzinért 589 Forintot kell majd literenként fizetnünk. Ez nagyon magas, sőt a környező országokhoz képest talán a legmagasabb ár. Mit tehetünk ebben az esetben? Vásároljunk egy jó állapotban lévő alacsony fogyasztással rendelkező használtautót! A Cartrend használtautó kínálatában számos kisautó közül választhatunk.

A megemelkedett üzemanyagárakra tekintettel milyen használtautót válasszunk? 

Ebben a helyzetben a CarTrend használtautó kereskedésben egy 2016-os Citroën C3 1.0 Puretech Tendance várja leendő tulajdonosát. Ez a padlizsánlila színű autó tökéletes megoldást nyújthat azoknak, akik nem utaznak nagy távolságot. Főleg a városban vagy környékén közlekednek, de azért szeretnének kicsit kitűnni a tömegből. A franciák mindig is meglepő autókkal álltak elő, ez vagy passzolt az aktuális divattal, vagy nem. De valljuk meg őszintén ez a kisautó a gömbölyded formájával nagyon jól mutat. Ez a második generációs Citroën C3 tökéletes vezetési élmény nyújt, akár egy ujjal is irányítható. A váltó fokozatai pontosan a helyükre kerülnek, ha nem erőltetjük a gyors váltást. A futómű pedig kényelmes, ahogy azt egy francia autótól elvárnánk. További előnye, hogy menet közben nem zörög belül semmi. Na de a legfontosabb, hogy ha nem szeretjük pörgetni a motort akkor 5 literrel simán elmegyünk 100 kilométert. De ha sokat használjuk városban, akkor ennek a háromhengeresnek 6-7 liter körüli fogyasztása van, ami még mindig jó értéknek számít.

A Cartrend kínálatában találunk egy igazán spórolós kicsi használtautót is!

A Peugeot már régóta híres a takarékos dízel motorjairól. Mivel a márka úgy gondolta, hogy az alacsony fogyasztásra nem feltétlenül a hibrid autók jelentik a megoldást, ezért folyamatosan fejlesztették az ilyen típusú meghajtásaikat. Meg is lett az eredménye. A Peugeot 208 1.5 BlueHDi gyári értéke 3,0 l/100 km. Azt mindenki tudja, hogy az ilyen szintű adatok szinte laboratóriumi körülmények között születnek. De ez a motor tényleg fantasztikus. A tapasztalat az, hogy városban sem eszik többet 4 liternél. Sőt ez a részecskeszűrős, szelektív katalizátoros, Euro 6 normás kisautó 79 g/km CO2 értékkel a világ legtisztább üzemű nem hibrid modellje. Hogyan lehetséges ez? A motort nem különálló önindító, hanem generátor indítja be, a szokásosnál gyorsabban és finomabban. Egy modern start-stop rendszere van, ezért a motor már guruláskor megállhat, és ezért kevesebb üzemanyaggal is beéri. Jelenleg a Cartrendnél egy 2018-as hófehér Active felszereltséggel rendelkező modell várja, hogy újra az utakat rója. De választhatunk egy Peugeot 207-est is. Ez a változat benzinmotorral rendelkezik, és 75 lóerejével tökéletes választás a városi közlekedéshez.

Takarékos, de azért tempós vezetést biztosító használt kisautót szeretnénk?

Ha már takarékos motorokról van szó, akkor nem mehetünk el szó nélkül a VW-csoport dízelei mellett sem. Most egy olyan modellt mutatunk, amely valahol arany középutat jelent a városi és az országúti közlekedés között. A maga 90 lóerejével mindkét fronton tökéletesen teljesít. A Skoda Fabiáról van szó. Jelenleg a CarTrend használtautó kereskedésben egy fehér, megkímélt modellt találunk. Az autó Ambition felszereltséggel rendelkezik, és 2015-ben gurult le a gyártószalagról. A gyári adatok szerint 230 Nm nyomatékkal bír, 1300-as fordulatszámtól pedig már szépen húz, 2500 fölé pedig nem is kell pörgetnünk. Városban haladva mindez tempós vezetést biztosít, a negyedik sebesség még épp kapcsolható. A váltója könnyen működik és elég pontos is. A Fabia fogyasztása, ha kicsit takarékosabban bánunk a gázzal, akkor 4,5 literrel is beéri. De ha egy kicsit megkergetjük az autót, akkor sem megy a fogyasztása 5,5 liter/100km fölé. Az igaz, hogy ennek a kisautónak a külseje eléggé megosztó. Valaki szereti, de vannak, akik unalmas tartják. Viszont aki inkább egy takarékos, de családi autóra vágyik annak is tudunk mutatni egy izgalmas megoldást!

A CarTrend használtautó kereskedésben a kiscsaládosok is megtalálják a számukra megfelelő modellt!

Igen, a javaslatunk egy Renault Thalia. Amennyiben számunkra elegendő egy kisautó utastere, de nagyobb csomagtérre van szükségünk és a bővíthetőség sem opció, akkor számunkra ez az autó tökéletes választás. Ráadásul a CarTrend használtautó kereskedésben egy tűzpiros modell várja, hogy egy fiatal pár élvezze benne a problémamentes közlekedést. Ez a tűzpiros modell mindösszesen 69.595 kilométert futott. 1.2-es benzines motorja 12 szelepes és 75 lóerős. Mivel ez a modell 5,1 és 6,2 literrel bőven beéri 100 kilométerenként, ezért vele nem igazán fogjuk megérezni az üzemanyagárak növekedését. Ráadásul robusztus kialakításának köszönhetően bárhova elvisz minket.

Látogasson el
kereskedésünkbe és fedezze
fel autókínálatunkat!

Ne feledje: mi nem szimplán garanciát adunk,
mi az autózás biztonságát adjuk önnek!

Ezt olvasta?

használt autó blog

Fejlődés az autók világában

Már több mint egy évszázada autózunk. Ezidő alatt rengeteg változáson ment át az autóipar, rengeteg okos és biztonságos megoldás született, és a fejlődés továbbra sem

Bővebben
családi autó választás

Családi autó választás

Közeleg a nyár, az utazások időszaka. Ha családdal utaztok, különösen fontos, hogy alaposan átgondoljátok, milyen családi autót vásároltok. De hogyan, milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani

Bővebben