CarTrend logo

A 2023-as év legnépszerűbb autói

Az év ezen szakaszában visszatekintünk, hogy mi is történt idén. Nincs ez másként a CarTrend használtautó kereskedésben sem, ahol mindig történik valami izgalmas. Elég, ha csak a tartósbérleti konstrukció bevezetésére gondolunk. Viszont sokakat az foglalkoztat a legjobban, hogy idén melyik márka és típus volt különösen népszerű. 2023-ban is rengeteg autót adtunk át, de a modern kor világában nem nehéz megmondani, hogy mely márkák voltak nálunk a legkedveltebbek. A CarTrendnél ez az év a Volkswagen csoport éve volt, hiszen ezekből a modellekből fogyott a legtöbb. A Golfok, a Passatok, a Tiguanok még mindig roppant kelendők, de nincs ez másképp a Skoda Octaviával sem. 

De így az év vége felé azt is érdemes megnézni, hogy mi vár bennünket jövőre. Az biztos, hogy változik az autóipar világa. A kínai márkák egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az újautó piacból. Az e-mobilitás kapcsán az új hajtástechnika egyre fontosabbá válik. Ennek első hatásai már a hazai új személygépkocsi piacon is megmutatkoznak. Hazánkban például a Tesla és az MG egyre népszerűbb, de azért a használtautó tekintetében a CarTrend autó eladási listájának élén még mindig a benzin-és dízelüzemű autók találhatók. A Volkswagen modellek még idén nagyon kedveltek, de nagyon sokan vesznek Toyotát és Skodát is. A CarTrend értékesítési top-listájának élén a Volkswagen áll. Ez talán annak is köszönhető, hogy ezek a modellek igazi igáslovak, nagy méretű csomagtartóval, kényelmes utastérrel és költségtakarékos motorokkal rendelkeznek.

Miért volt olyan népszerű 2023-ban a CarTrend használtautó kereskedésben a Volkswagen?

A CarTrend telephelyén számos VW modellből választhatunk. Passatok, Polok, Jetták, Golfok. Golf kombi közül többet is kipróbálhatunk. De van egy igazán dögös autó. A Volkswagen Golf VII 1.4 TSI GTE Plug in Hybrid DSG, vagyis egy sportos alsó középkategóriás mini rakéta. Köszönhető mindez a 150 lóerejének. A kényelmet az automata váltó biztosítja. De ha mindez nem lenne elég, akkor az eddig megtett 81.000 km azt tanúsítja, hogy ebben az autóban bőven van még potenciál, hiszen az ilyen típusú VW motorok gond nélkül elmennek több százezer kilométert is. De hazavihetünk egy másik igazán népszerű modellt is. A Tiguant. A városi terepjárók minden igényt kielégítenek. Magasan ülünk benne, robusztus kialakításuknak köszönhetően pedig biztonságban érezzük magunkat. A VW Tiguan 2.0 TSI motorral szerelt, összekerék meghajtással rendelkezik, szintén DSG váltója van, és Highline felszereltségű, amely a legmagasabb. 180 lóerejével a világ végére is elmegy. De, ha jövőre szeretnénk lecserélni autónkat, és egy kevés kilométerrel rendelkező Passatra vágyunk, akkor hamarosan vásárolhatunk az idén bemutatott változatból is. Igaz ezt már csak kombiként dobta piacra a márka.

A CarTrend használtautó eladási top listáján második helyet a Skoda szerezte meg

A vármegye egyik legnépszerűbb használtautó kereskedésében most is számos Skoda közül választhatunk. Például hazavihetünk Karoqot, Kodiaqot, Fabiát, Octaviát, SuperB-t. Most van a telepehelyen egy SuperB limuzin. Hófehér, illik az évszakhoz. Ha már a karácsonyunk nem lesz fehér, akkor legalább az autó legyen az. 1,5 TSI motorral szerelt, amely a takarékosságáról híres. Ambition felszereltséggel rendelkezik, amely mindent tartalmaz amire szükségünk lehet, és ami a legfontosabb, hogy 114e km van csak a kilométerórájában. Szóval egy főnyeremény. Akkora hely van benne, hogy az E-s Merci is megirigyli. Viszont karbantartása jóval kedvezőbb. Amennyiben jövőre szeretnénk használt Skodát venni, de már az újabb modellek érdekelnek bennünket, akkor a következők közül válogathatunk majd. Érkezik a Kodiaq RS. 2024-ben a Skoda elektromos újdonságokat is bemutat. Például a Skoda Elroqot, amely a Karoq elektromos megfelelője. De érkezik a SuperB legújabb változata is. A motorpaletta egy 150 lóerős motorral indul, aztán következik egy enyhe hibrid, amelyhez az 1,5 TSI benzinmotor csatlakozik és egy 2,0 TSI változat, amelyet 204 vagy 265 lóerőre turbózott fel a márka. A turbódízelek teljesítménye 150 vagy 193 lóerő lesz. Szóval aki kedveli ezt a márkát, az a CarTrend folyamatosan megújuló kínálatában biztosan megtalálja a neki való Skodát.

A CarTrendnél mely márka szerezte meg idén a dobogó alsó fokát?

Ahogy azt már korábban is jeleztük, ez a márka nem más, mint a Toyota. Nagyon népszerű a Corolla, a C-HR, a Yaris és a RAV4. A Toyota Corolla a Starlet utódja, amely kapaszkodjatok meg 1966 óta szerepel a márka kínálatában. Ez azért már jelent valamit. A kompakt osztály képviselője, és bemutatásakor többek között az Opel Kadett B-vel és a VW Golffal versenyzett. Most a CarTrend kínálatában egy szintén fehér modellt szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, amely még akár a fa alá is bekerülhet. Tudjátok, a CarTrend-nél akár már másnap átvehető a kiválasztott használtautó. De térjünk vissza a Toyotára. Ez a jármű egy C-HR 1.8 Hybrid Active felszereltséggel és e-CVT váltóval. Az autó műszerfala 104e kilométert mutat, ami szinte semmi ezeknél a modelleknél. Nagyon közkedvelt ez a modell a fiatalok körében. Amennyiben nem találtuk meg kedvenc autónkat a CarTrend kínálatában, ne keseredjünk el. Mondjuk el mit szeretnénk, és a kereskedés széles körű partnerkapcsolatának köszönhetően hamarosan beszerzi azt az autót, amiben biztosan sok kellemes élménnyel leszünk gazdagabbak.

Látogasson el
kereskedésünkbe és fedezze
fel autókínálatunkat!

Ne feledje: mi nem szimplán garanciát adunk,
mi az autózás biztonságát adjuk önnek!

Ezt olvasta?

használt autó blog

Fejlődés az autók világában

Már több mint egy évszázada autózunk. Ezidő alatt rengeteg változáson ment át az autóipar, rengeteg okos és biztonságos megoldás született, és a fejlődés továbbra sem

Bővebben
családi autó választás

Családi autó választás

Közeleg a nyár, az utazások időszaka. Ha családdal utaztok, különösen fontos, hogy alaposan átgondoljátok, milyen családi autót vásároltok. De hogyan, milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani

Bővebben