CarTrend logo

Miért vásároljunk autószalonban használt autót?

Autót szeretne vásárolni? Használtat vagy új autót vásárolna? A legjobb döntés, ha fiatal, kevés kilométerrel rendelkező autót választunk, mert azzal az új autók értékcsökkenését is megspórolhatjuk magunknak.
De most biztosan sokunkban felvetődik a kérdés: hol a legjobb használt autót vásárolni? Vásárolhatunk magánszemélytől, márkakereskedőtől vagy független használtautó kereskedőtől.

Használt autó vásárlás magánszemélytől

Amennyiben magánszemélytől szeretnénk megvenni leendő négykerekünket, a legnagyobb körültekintésre lesz szükségünk. Ha hirdetésre válaszolunk és nem ismerőstől szeretnénk megvenni autónkat, az időpont egyeztetés előtt tájékozódjunk a jármű alvázszámáról. Ez alapján már elég sok információt be tudunk szerezni. Ha nem vagyunk jártassak a témában, mindenképpen vigyünk magunkkal egy szakértőt, a legjobb, ha egy autószerelőt. Javasoljuk, hogy a vásárlás véglegesítése előtt vigyük el az autót egy próbaútra és az sem rossz ötlet, ha a gépkocsit egy műhelyben is megnézzük. Ha ezen kéréseinket elutasítja az eladó, akkor az azt jelenti, hogy az autó nincs abban az állapotban, hogy érdemes legyen megvásárolnunk.

Magánvásárlás esetén kérjünk tájékoztatást a futásteljesítményről vagy annak ígéretéről, hogy az autó nem szenvedett balesetet. Természetesen érdemes az autó karosszériáját vastagságmérővel is átnézni. Amennyiben a különböző karosszériaelemek között eltéréseket tapasztalunk, akkor az autó biztosan sérült volt. Akkor már csak az a kérdés, hogy a sérülés szakszerűen került-e kijavításra. Ragaszkodjunk a szervizfüzet átadásához is, ha az autó korábbi évjárattal rendelkezik. Ellenőrizzük, hogy az autót rendszeresen szervízelték, és erről esetleg számlák is az eladó rendelkezésére állnak, amelyből még a futásteljesítmény valós adatát is ellenőrizhetjük. Mikor ezekkel a részletekkel szinte az egész napunkat eltöltöttük, jöhet az utolsó kérdés: megvan-e az összes kulcs?

Tipp: Bárhol is vásároljuk meg leendő használt autónkat, mindig megfontolt döntést hozzunk,
soha ne megérzés, impulzus alapján vásároljunk!

Milyen hátránnyal jár a magánszemélytől való autóvásárlás?

Az autókereskedővel ellentétben a magánszemély az adásvételi szerződésben kizárhatja a gépjármű hibáiért való felelősségét. Privát vásárlás esetén általában a legkevesebb biztosítékot kapjuk, és garanciális igényünk sem lehet. Az ár tekintetében is szinte a legkisebb mozgástérrel rendelkezünk.

Vásárlás használtautó kereskedőtől

A független használtautó kereskedők spektruma igen széles. Vannak autókereskedések, amelyek csak használt autók értékesítésére szakosodtak, és nem is rendelkeznek szervízháttérrel, műhellyel. Ezek többnyire kisebb autókereskedések, amelyek, kavicsból, egy bódéból és némi kerítésből állnak. Óvakodjunk azoktól a kereskedőktől, akik „az ügyfelek nevében” használt autókat közvetítenek. Ez az úgynevezett bizományosi értékesítés. Miért? Mert akkor azok a szabályok érvényesek, mint a magánvásárlásnál, és akár előnytelen helyzetbe is kerülhetünk, ha az autóval kapcsolatban egy fel nem tárt hiba derül ki. Ezekkel mindenképp óvatosnak kell lennünk. Fontos, hogy a számunkra új használtautónkat jó hírű használtautó kereskedőtől vásároljuk meg.

Miért vásároljunk használtautót független használtautó kereskedőtől?

Legjobb esetben a használtautó kereskedő, ahol az autót kinéztük jól felszerelt saját műhellyel, képzett autószerelőkkel és speciális pont ellenőrző rendszerrel rendelkezik. Miért olyan fontos ez? Mert ez alapján az általuk értékesített járműveket mind az alkatrészek, mind az autó állapota és működése szempontjából ellenőrzik. Nem kell nekünk az egész napunkat azzal tölteni, hogy a fent felsorolt dolgokkal bajlódjunk. A futóműtől a fékrendszeren át a kormányzásig mindent átnéznek, hogy műszakilag és elektronikailag minden rendben legyen. Ez alapján vállalnak garanciát az általuk kínált használtautókra. Ezért nem következhet be, hogy az ilyen felkészült és hosszú szakmai múlttal rendelkező autókereskedésnél, mint a
CarTrend zsákbamacskát vásároljunk. Az ott kínált autók megfelelnek a márkához kapcsolódó kereskedők szabványainak, csak mindezt lényegesen kedvezőbb áron teszik, mint a márkakereskedések.

Tipp: A CarTrend vonzó használtautó garanciát kínál, és korrekt feltételekkel alkatrész
cserére, javításra viszi autónkat, ha azt a CarTrendnél vásároltuk
. Az Örök Minőség Garancia keretében a járműre élettartam garanciát vállal. Amennyiben meghibásodik, a cég munkatársai eljönnek érte, csereautót biztosítanak és gyári beszerzési áron cserélik ki a meghibásodott alkatrészt munkadíj nélkül.

A komoly független használtautó kereskedők minden esetben felelősséget vállalnak a hibákért és garanciát nyújtanak. Ezért érdemes utána néznünk, hogy milyen múlttal rendelkezik az az adott kereskedés, mert, ha csak tegnap nyitottak, akkor nagy esély van rá, hogy holnap már nem lesznek nyitva. Ezért mindenképp jó hírű használtautó kereskedőhőz forduljunk, akire nem érvényes az autónepper elnevezés.

Használtautót vásárolni egy kereskedőtől általában drágább, mint a privát vásárlás?

A szakemberek szerint a magánpiacon az árak körülbelül nyolc százalékkal alacsonyabbak a szalonból vásárolt árnál. De itt rögtön rá kell világítani egy fontos részletre. A magasabb árért azonban nagyobb teljesítmény is jár: A magáneladóval ellentétben a kereskedőnek felelősséget kell vállalnia az anyaghibákért, ezért igyekszik garantálni a jármű leírásának megfelelő állapotot, vagyis a tökéletes állapotban lévő járművet, amelyre még garancia is van. Ez hosszú távon jóval kedvezőbb választás, mint, ha egy magánszemélytől veszünk bizonytalan forrásból lévő garanciával nem rendelkező használtautót.

Milyen jó tanácsokkal vár minket a CarTrend használtautó kereskedés?

Mielőtt elindulunk használtautót vásárolni, készítsünk listát azokról a kritériumokról, amelyeknek a számunkra új járműnek meg kell felelnie, például a maximálisan megtett kilométerek számáról, a minimális lóerőről, dízel- vagy benzinmotor legyen-e benne, esetleg az extrák terén van-e elképzelésünk. Így nekünk is és a kereskedő számára is könnyebbé válik a választás. Ne hagyatkozzunk olyan homályos megfogalmazásokra, mint a „tip-top”, „legjobb állapotú” vagy „újszerű állapotú”, amelyek igazán semmit sem jelentenek. De a legnagyobb kedvencünk: “a hölgy tulajdonostól”, mintha az bármire is garanciát nyújtana.

Sajnos újra és újra felbukkannak kétes eladók, akik gyorsan szeretnének sok pénzt keresni úgy, hogy nem fektetnek be szinte semmibe és el akarják kerülni a hibákért való felelősséget. Ezért nagyon alaposan ellenőrizzük az adásvételi szerződést. Fontos, hogy kivel szerződünk és figyelmesen olvassuk el az apróbetűs részt is. A CarTrend minden esetben csak és kizárólag saját tulajdonú használtautót értékesít. Közel húsz éve vagyunk a piacon, és vállalkozásunk folyamatos fejlődésen keresztül garantálja vásárlóinknak a megbízható használtautókat.

Látogasson el
kereskedésünkbe és fedezze
fel autókínálatunkat!

Ne feledje: mi nem szimplán garanciát adunk,
mi az autózás biztonságát adjuk önnek!

Ezt olvasta?

használt autó blog

Fejlődés az autók világában

Már több mint egy évszázada autózunk. Ezidő alatt rengeteg változáson ment át az autóipar, rengeteg okos és biztonságos megoldás született, és a fejlődés továbbra sem

Bővebben
családi autó választás

Családi autó választás

Közeleg a nyár, az utazások időszaka. Ha családdal utaztok, különösen fontos, hogy alaposan átgondoljátok, milyen családi autót vásároltok. De hogyan, milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani

Bővebben