CarTrend logo

Melyik a legjobb dízel kombi, ha munkád során sokat vagy úton?

kombi-dizel-auto

Rengeteg tárolóhely, jó menetteljesítmény, tempomat és tökéletes klímaberendezés. Ezek azok a részletek, amelyekre egy dízel kombi tulajdonosa mindenképp odafigyel. Munkánk során egy dízel kombi vezetésének hagyománya van. Így nem csoda, hogy egy szedán és a nagy csomagtartó kombinációjának népszerűsége hosszú évtizedek óta töretlen.

Amennyiben nem gondolkodunk új autó beszerzésében, a CarTrend használtautó kereskedés kínálatában mindig tökéletes állapotban lévő kevés kilométerrel rendelkező céges autót is találunk. Miért jó döntés a CarTrendnél megvenni dízel kombinkat? Ha spórolni szeretnénk, válasszunk inkább egy olcsóbb, de jó állapotban lévő használt járművet, amelyet a gyors ügyintézésnek köszönhetően akár napokon belül át is tudunk venni. Nagy modell választékkal, rendszeresen átvizsgált járművekkel várjuk ügyfeleinket!

A dízel kombik nem tűnnek el a kínálatból

Sokan azt gondolják, hogy a városi terepjárók térnyerésének köszönhetően a kombik eltűnnek az autógyártók kínálatából. A klasszikus kombik a jövőben is színesítik az autógyártók kínálatát, hiszen ennek a járműosztálynak túl nagy előnye van az SUV modellekkel szemben. Melyek ezek? Többnyire jobb légellenállási mutatókkal rendelkeznek, ami költséghatékonyabb üzemeltetést jelent, alacsonyabb a hasmagasságuk, ezért jobb a kezelhetőségük és a vezetésbiztonság terén is előnyt élveznek. A kombi minden autóvásárló számára klasszikus választás, a pragmatikus hétköznapok teljesen nyugodt változatától
kezdve egészen a sportos vezetési stílus megéléséig. Most jöjjön a legfontosabb kérdés: melyik dízel kombit is válasszuk? Ez már nagyon szubjektív, de nézzük a részleteket:

VW Passat, a dízel kombik koronázatlan királya

Véleményünk szerint a piac egyik legjobb kombija, ha céges autóról van szó: a VW Passat Variant. Az első generáció 1974-ben jelent meg Type 32B néven. Szögletes, nagy üvegfelületekkel és akkor még hosszirányban beépített motorral rendelkezett. Ennek a generációnak bizonyos modelljei elérhetők voltak összkerékhajtású változatban is. Ami a motort illeti, használhatta az Audi legendás öthengeresét is. A 2,2 literes 120 lóerős dízelmotort, amelyet anno alapfelszereltségként katalizátorral szerelt fel a márka. A Passat Variant immár a nyolcadik generációnál tart, és szilárdan tartja pozícióját. Miért? Szerény megjelenését tökéletes vezetési kényelemmel és nagy térkínálattal ötvözi. Amennyiben a mérettel van problémánk, válasszuk a Passat kistestvérét: a VW Golf Variantot. De létezik egy titkos favorit is. Mégpedig a Skoda Octavia kombi, de nem csak mi vagyunk ezen a véleményen, hanem közel 6,5 millió ember, akik 1996 óta Skoda Octaviát választottak. Tágasságával és megbízható VW technikájával elég nehezen legyőzhető szereplője ennek a szegmensnek. Egy viszont nem társul ehhez a modellhez: életérzés, egyediség. Ezt a következő három modell biztosítja számunkra!

Prémium modellek a dízel kombik között

Amennyiben a három német autógyártó valamelyik kombijára esik a választásunk, akkor minőségi kifogásunk biztosan nem lesz. A BMW 3-as sorozat vagy a Mercedes-Benz C-osztályának kombijával esetleg az Audi A4 Avanttal megyünk tárgyalásokra, vezetési kényelemben nem lesz hiányérzetünk. Mindhárom gyártó dízel kombija esetén nagyszámú motor és teljesítményszint közül választhatunk.

● A BMW 3-as sorozat talán a trió legdinamikusabb kombija. A jelenlegi modellek például 14 különböző motorral kaphatók. A teljesítmény 150 LE-től 510 LE-ig terjed. A legerősebb, a BMW M3-ban található. Amellyel kényelmesen el tudjuk vinni
gyermekeinket az iskolába, de aztán az autópályán kevés autó, az, ami gyorsulásban felveszi velünk a versenyt. Mindezt úgy, hogy közben a csomagtartóban kényelmesen elférnek a tárgyaláson használt prezentációs eszközök, termékminták.

● Az Audi Avant modellek választékában már régóta hagyomány a sportos csúcsmodell. Az RS4 kombi koronázza meg a kínálatot, amelyben 450 LE áll rendelkezésünkre. Ha megelégszünk az alapváltozattal, akkor egy 136 LE-s dízelmotor dolgozik a motorháztető alatt.

● Kombiként a Mercedes-Benz C-osztály mindig is egy konzervatívabb jármű volt. A stuttgartiak többnyire a kényelemre helyezték a hangsúlyt és valljuk meg őszintén a másik kettő modellhez képest mindig is egy kicsit szürkébb volt ez a kombi. A
Mercedes 1993 óta hívja C modellnek a kombi változatát. A C180d-től kezdve a C63 AMG kombiig, a Mercedes-Benz különösen széles motor választékkal kínálja ezt a modellt.

Milyen érdekes, hogy a három prémium autógyártó közül azonban egyik sem mert luxus kombit gyártani. Az Audi A8, a 7-es BMW és a Mercedes S-osztály járművei szedánok maradtak. Mivel ezeknek a dízel kombiknak az ára magasabb, mint a többi hasonló modell ára, miért érdemes mégis ezek közül választanunk céges autónkat? A régebbi prémium dízel kombikat
kényelmesebb vezetni, és némelyik hathengeres motorral is kapható.

Ezek a dízel kombik több figyelmet érdemelnek

Praktikus, és elegáns kombi nem csak a német autógyártóknál kapható. Amennyiben számunkra fontos a megjelenés, és a VW szerény megjelenését szeretnénk csinos, trendi vonalakra cserélni, akkor érdemes a francia vagy a japán autógyártók kínálatát is számításba venni.

● A Peugeot 308 SW vagy az 508 SW valódi alternatívát kínál a német prémium autógyártók modelljeivel szemben. A Peugeot mindkét modellel elsősorban az életmód orientált célcsoportot szólítja meg. A francia dízel kombik sokkal izgalmasabb formavilággal rendelkeznek. A dízel motorjuk pedig egyenes verhetetlen.

● Nem feledkezhetünk meg a Ford Mondeóról sem, amely mindig is nagy belső teréről volt híres, és valljuk meg őszintén az ára tette sokszor vonzó ajánlattá. De hazánkban inkább a kisebbik Ford dízel kombi arat. A Ford Focus Turnier talán az egyik
legszebb alsó-középkategóriás kombi. Sportos megjelenéssel, a márkára jellemző menetdinamikával, jó úttartással csendben teszi a dolgát. A jelenlegi modellre is érvényes, ami a korábbi változatokra is igaz, hogy a csomagtartója átlagos méretű, a
mostani negyedik szériának 635 liter, amit, ha ledöntünk 1635 literre tudunk bővíteni. Ha a standard változat nem elég számunkra, választhatjuk az ST sportváltozatot is.

● A KIA Ceed Sportswagon a különcök választása. A 4,60 méteres hosszúság és a 625 literes csomagtér lehetővé teszi a kényelmes utazást, valamint hátul még a magas kollégák is rendkívül kényelmesen elférnek.

● A Renault Megane egy olyan modell, amely nem vonzza azonnal a tekintetet és ez sajnos a Megane Grand Tourra vagyis annak kombi változatára is igaz. Viszont árban rendkívül versenyképesek. A Renault jelenleg három felszereltségi szinttel kínálja a Grand Tourt, köztük a belépő szintű Zen-t, az Intenst és a sportos R.S. modellt. Sajnos a legalacsonyabb felszereltséghez nem választható dízelmotor, ez a dCI motor 115 lóerős. Amennyiben kedveljük ezt a márkát, akkor esetleg a Renault Megane nagytestvére is érdekes lehet számunkra. A Talisman névre keresztelt modell a VW Passattal versenyez.

Dízel kombik esetén talán megdől az a mondás, hogy az Opel sose kop el?

Ha az ár/teljesítmény viszonylatban különösen vonzó modellekre vadászunk, akkor az Opel Insigniát is érdemes megnéznünk. A jelenlegi modell az utolsó Insignia, amelyet az Opel tervezett. Nemrég a márka a Stellantis csoporthoz került, amely több márka tulajdonosa, így nagy az esély van arra, hogy a márka modelljei szépen lassan elvesztik azokat a tulajdonságokat, amik mindig is jellemzők voltak rájuk. De ez a jövő, mi pedig a jelenben keresünk megfelelő tulajdonságokkal rendelkező céges dízel kombit. Ebben a szegmensben az Opel Insignia Sports Tourer még mindig egy jó választás. Ami a motorválasztékot illeti, az
Opel tudja, hogy ezt a modellt Európa-szerte céges autónak vásárolják, ezért csak dízelmotor és dízelmotor közül választhatunk, vagy az 1,5 literes 122 LE-vel, vagy a 2,0 literes 174 LE-vel kombinálhatjuk céges autónkat. Az erősebb motorhoz választhatunk 8 sebességes automata sebességváltót, és akár még találhatunk összkerékhajtással szerelt változatot is. Ha számunkra elegendő az Opel Astra J Sport Tourer, akkor az 1,3-2,0 literes motorok közül választhatunk. Az Astra kombi bőséges teret kínál, de motortól függően az Opel 6 sebességes automata sebességváltót is szerelt az Astra J-be.

Látogasson el
kereskedésünkbe és fedezze
fel autókínálatunkat!

Ne feledje: mi nem szimplán garanciát adunk,
mi az autózás biztonságát adjuk önnek!

Ezt olvasta?

használt autó blog

Fejlődés az autók világában

Már több mint egy évszázada autózunk. Ezidő alatt rengeteg változáson ment át az autóipar, rengeteg okos és biztonságos megoldás született, és a fejlődés továbbra sem

Bővebben
családi autó választás

Családi autó választás

Közeleg a nyár, az utazások időszaka. Ha családdal utaztok, különösen fontos, hogy alaposan átgondoljátok, milyen családi autót vásároltok. De hogyan, milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani

Bővebben